Moonbird stressverlagend ademhalingsapparaat

Wat is het en hoe werkt het?

moonbird-w340bron afbeelding: moonbird.life

In het bruisende hart van Antwerpen hebben Stefanie (32) en Michael (35) Broes een revolutionair apparaat ontwikkeld dat stress vermindert door middel van gecontroleerde ademhaling.

De Moonbird, zoals ze het noemen, is sinds 2021 op de markt en heeft in korte tijd de harten veroverd van bijna 30.000 mensen in België, Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Nu kijken ze vol vertrouwen naar Amerika, waar ze volgend jaar hopen door te breken.

Wat is de Moonbird

Het idee achter de Moonbird is simpel maar doeltreffend.

Stefanie, met een achtergrond in biomedische wetenschappen en farmaceutische wetenschappen, kwam op het idee toen ze merkte dat het moeilijk was om in stressvolle situaties of bij slapeloosheid rustig te ademen.

Ondanks het proberen van diverse meditatie- en ademhalingsapps, lessen en het lezen van talloze boeken, slaagde ze er vaak niet in de juiste ademhaling toe te passen.

Dat was het moment waarop ze besloot een hulpmiddel te creëren dat het ritme van de ademhaling aangeeft door in en uit te zetten.

Broer Michael, afkomstig uit de financiële wereld, zag potentieel in het concept en besloot zich bij de start-up van zijn zus aan te sluiten.

Samen met een team van acht mensen, waaronder artsen en psychologen die hebben bijgedragen aan de ontwikkeling, hebben ze de Moonbird geperfectioneerd.

Het apparaatje is uitvoerig getest bij mensen met slaapproblemen, met zeer positieve reacties als resultaat.


Moonbird uit Antwerpen

Het kantoor van Moonbird bevindt zich in het centrum van Antwerpen, waar ook de productie plaatsvindt.

Sinds januari worden de Moonbirds hier vervaardigd door jobstudenten en flexwerkers, waardoor de productiekosten worden gedrukt.

De keuze voor de naam Moonbird is symbolisch, verwijzend naar een klein vogeltje dat grote afstanden aflegt tussen Canada en Argentinië, wat staat voor vitaliteit en duurzaamheid.

Ondanks de prijs van 179 euro heeft de Moonbird al duizenden gebruikers geholpen die jarenlang leden aan stress en slapeloosheid.

In Nederland worden de kosten zelfs deels vergoed door twee ziekenfondsen, en ook in België zijn CM en Helan achter het product gaan staan, waarbij kortingen worden aangeboden.

Hoewel de oorspronkelijke focus lag op stress en slaapproblemen, blijkt de Moonbird ook voordelen te bieden voor mensen met ADHD en autisme, en wordt het soms zelfs tijdens bevallingen en op scholen gebruikt om te helpen ontspannen.


De werking van de Moonbird

Het gebruik van de Moonbird is eenvoudig, waarbij een zachte trilling en uitzettende beweging het ademritme aangeven.

Het apparaatje kan worden aangepast aan verschillende programma's en schakelt automatisch uit als het tijdens het slapen uit de hand valt. 

De batterij kan worden opgeladen via een USB-aansluiting.

Meer informatie kan je vinden op Moonbird


Conclusie

Als coach met veel ervaring in stressverlagening en ademhalingstechnieken, zie ik de Moonbird als een interessante innovatie.

Ik wil echter benadrukken dat traditionele ademhalingsoefeningen even effectief kunnen zijn.

De Moonbird biedt een fysieke component die sommigen als nuttig kunnen ervaren, maar het is belangrijk om te erkennen dat de kracht van ademhaling in de eenvoud zelf ligt.

Regelmatige ademhalingsoefeningen, zonder de hulp van technologische apparaten, hebben bewezen voordelen voor stressvermindering en ontspanning.

De nieuwste ademhalingsmethodes werken zelfs nog beter dan de traditionele.

Hoewel de Moonbird aanvullende functies en begeleiding biedt, is het belangrijk om niet te vergeten dat de basis van ademhalingsoefeningen toegankelijk is voor iedereen, zonder de noodzaak van een specifiek apparaat.

Het vergt misschien wat meer oefening en zelfbewustzijn, maar het potentieel voor stressverlichting blijft sterk aanwezig.

Voor mensen die zich comfortabel voelen bij technologische ondersteuning, kan de Moonbird zeker een waardevolle aanvulling zijn.

Echter, de essentie van ademhalingsoefeningen ligt in de eenvoudige handeling van bewust ademen, iets wat iedereen op elk moment kan toepassen zonder externe hulp.


Stress snel en eenvoudig verminderen

stress-verminderen-oefeningen

Stress verminderen was ooit een uitdaging, maar vandaag breng ik goed nieuws.

Baanbrekend onderzoek heeft geleid tot snelle en moeiteloze stressbeheersing.

Ontdek deze effectieve methode hier en zeg vaarwel tegen stress en de bijbehorende symptomen.

Wil jij je stress eenvoudig en vlug verminderen?

klikhiervoormeerinfomatie

Samenvatting

Deze pagina gaat over het stressverlagende ademhalingsapparaat genaamd Moonbird, ontwikkeld door Stefanie en Michael Broes, en legt uit hoe het werkt en de voordelen ervan.


Als de symptomen aanhouden, ernstig ongemak veroorzaken of gepaard gaan met andere zorgwekkende symptomen, is het raadzaam om contact op te nemen met je huisarts om andere mogelijke oorzaken uit te sluiten en passende behandeling te overwegen.


Let op: stress verminderen helpt bij herstel en voorkomen van lichamelijke klachten. Het is echter geen vervanging van medische behandeling.

Let op: Dit artikel is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en vervangt geen medisch advies. Raadpleeg altijd je huisarts voor advies en behandeling van medische aandoeningen.
janheering-profielfoto

Auteur: Jan Heeringsocial-x-w26
linkedin-w26
facebook-w25
pinterest-w25


Jan Heering is inmiddels meer dan 20 jaar coach en auteur.

Hij is onder meer gediplomeerd NLP Master Coach en Time Line Therapeut.

Jan is  gespecialiseerd in het snel oplossen van angst, stress en negatieve gedachten.

Hij heeft meer dan 30 boeken op zijn naam staan.

Voor meer achtergrondinformatie over Jan's werk en om te zien hoe hij gecertificeerd is als NLP Master Coach bij verschillende gerenommeerde instellingen, klik hier